Performance av Nadine Byrne

Ons 14 okt 202018:00

Sorgearbete är en audiovisuell performance-version av verket med samma namn, i vilket Byrne bland annat live framför den musik hon komponerat till verket. Startpunkten för verket var möten med en grupp konstnärer och kulturarbetare vars mammor gått bort, en grupp som Byrne själv satt samman. Tillsammans har gruppen samtalat om hur sorg känns och hur man lever med den.

Nadine Byrne är född 1985 och hennes konstnärliga praktik spänner över medium som ljud, film, skulptur, text och performance. I sina verk utforskar hon de abstrakta sidorna av människans existens som transcendens, förlust, minne, dröm och ritual. Hennes arbete baseras ofta på ett behov av att konceptualisera händelser ur sitt eget liv samt på en fascination för visuella och sociala manifestationer av alternativa verklighetskonstruktioner.

OM CORONAVIRUSET COVID- 19
Alla programpunkter genomförs i enlighet med rådande restriktioner och riktlinjer för att undvika smittspridning. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi halverat maxantalet till det här evenemang. Läs mer om våra åtgärder här.

Bild: Nadine Byrne, Sorgearbete, 2020. Stillbild från film.

Priser

Ordinarie 100 kr
Student / pensionär 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.
Biljettsläpp 26 augusti. För medlemmar 19 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.