Skolor

Boka skolvisning

Vi erbjuder kostnadsfria skolvisningar inom ramen för våra öppettider till och med årskurs 3 på gymnasiet och för SFI. Skolvisningarna hålls av konsthallens värdar och är ca 30 minuter långa. Alla våra värdar är verksamma konstnärer eller konstvetare och ger alltid en unik infallsvinkel till våra utställningar. Elevernas egna kommentarer och tankar i mötet med konsten är en viktig del av visningen.

Kostnader tillkommer om ni önskar att boka en visning utanför våra öppettider.

Boka skolvisning här

Tips för förskolelärare! Besök vårt pedagogiska rum hörnan. Här har du möjlighet att arbeta praktiskt med teman som relaterar till våra utställningar. Maxantal 16 personer.

Lärarmaterial

Våra utställningar ger dig möjlighet att arbeta enligt skolans läroplan och mål inom flera olika ämnen. Lärarmaterialet är ett inspirationsmaterial som genom frågeställningar och aktiviteter är tänkt att skapa vägar in i konsten. Det innehåller även lektionsupplägg som du kan anpassa för och använda i klassrummet.

Lärarmaterial

Inspireras av Nyckelviksskolan

Välkommen på lärarträff

Två gånger per år bjuder vi in till en lärarkväll där vi går igenom utställningsprogrammet och berättar om vår skolverksamhet. Därefter får ni en guidad visning av vår aktuella utställning. Vill du få inbjudningar till lärarkvällar? Mejla [email protected]