Lediga tjänster

BONNIERS KONSTHALL SÖKER NY KONSTNÄRLIG LEDARE

Om tjänsten:

Bonniers Konsthall leds av verksamhetschef, konstnärlig ledare och HR-chef.

I uppdraget som konstnärlig ledare ansvarar du för att utveckla och genomföra konsthallens konstnärliga vision. I rollen ingår ansvar för årlig utställningsbudget och för att det konstnärliga programmet genomförs i enlighet med konsthallens riktlinjer. Som konstnärlig ledare har du stor frihet att prägla den konstnärliga inriktningen på konsthallens verksamhet i dialog med övrig ledning och medarbetare. Du har förmåga att arbeta strategiskt och kan konkretisera dina idéer för att uppnå den konstnärliga visionen.

I uppdraget ingår att arbetsleda curator, utställningsproducent, utställningsassistent samt tillfällig teknisk personal. Det innebär att du planerar, organiserar och följer upp arbetet samt ansvarar för att ta tillvara på medarbetarnas kompetens och idéer för att skapa en god arbetsmiljö.

I rollen som konstnärlig ledare representerar du konsthallen utåt, i dina arbetsuppgifter ingår att söka upp och hålla dig uppdaterad inom den lokala och internationella konstscenen. Vi ser att du har god förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla relationer såväl internt som externt. I arbetet möter du en mängd olika personer – konstnärer, besökare, leverantörer, praktikanter med flera, och naturligtvis dina fjorton arbetskamrater, vilket gör att en god samarbetsförmåga är av yttersta vikt. Som konstnärlig ledare på Bonniers Konsthall bör du vara bekväm med att presentera din konstnärliga vision i skrift och tal.

Vi söker dig som har:

  • Flerårig erfarenhet som utställningscurator
  • Betydande nätverk inom svensk och internationell samtidskonst med förmåga att representera konsthallen i nationella och internationella sammanhang
  • Erfarenhet av att leda personal
  • Relevant akademisk utbildning, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska (eller annat skandinaviskt språk) och engelska i tal och skrift

Om konsthallen:

Vi arbetar i en liten och resultatinriktad organisation för att kunna skapa spännande utställningar på högsta internationella nivå. Som arbetsplats är konsthallen dynamisk och kreativ och vår vardag präglas av ett högt tempo och en öppenhet för snabba förändringar.

Sedan Bonniers Konsthall öppnade 2006 har vi förutsättningslöst gett rum åt samtidskonsten och konstnärers arbete. Det är med hjälp av konstens kraft och förmåga att förstå samtiden vi blir en angelägen plats. Vi söker en person som delar vår vision och passion och som är redo att ytterligare utveckla vårt konstnärliga program. – Ellen Wettmark, Verksamhetschef

Bonniers Konsthall eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan:

Skicka din ansökan, personligt brev och CV, till [email protected] Intervjuer sker löpande under augusti.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid med start vid årsskiftet 2022–2023.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef, Ellen Wettmark, [email protected], 070-73 49 667 och HR-chef, Li Erlandsson, [email protected], 08-736 42 44.

Välkommen med din ansökan!

 

Praktikanter

Är du intresserad av att göra praktik på konsthallen? Mejla Li Erlandsson på [email protected]skonsthall.se.

Vi har fullt för praktikanter under hösten, återkom gärna med din ansökan i maj 2022.

Tyvärr har vi inte möjligheten att ta emot praoelever.