Lediga tjänster

BONNIERS KONSTHALL SÖKER EN DRIFT- OCH TEKNIKANSVARIG

Bonniers Konsthall är en ledande arena för svensk och internationell samtidskonst i centrala Stockholm. Vi introducerar den nyaste konsten från hela världen och brinner för att sprida och öka kunskapen om samtidskonst. Vi arbetar i en liten och resultatinriktad organisation för att kunna skapa spännande utställningar på högsta internationella nivå. Som arbetsplats är konsthallen dynamisk och kreativ och vår vardag präglas av ett högt tempo och en öppenhet för snabba förändringar. Med öppna armar och sänkta trösklar fortsätter vi envist att arbeta för att visa samtidskonst för en bred publik. 

Vi söker nu en engagerad drift-och teknikansvarig som har god förståelse för en kulturinstitutions krav och behov.

Som drift-och teknikansvarig har du en nyckelroll i den dagliga driften av konsthallen. Du är kontaktperson gentemot hyresvärdens fastighetstekniker, fastighetsförvaltare och andra samarbetspartners. Du ansvarar för att konsthallens lokaler underhålls löpande och projektleder ombyggnationer inom verksamheten. Du innehar budgetansvar gällande konsthallens lokaler och drift och administrerar grundläggande telefoni, data och nätverk.

I rollen ansvarar du för konsthallens fysiska säkerhet såsom larminstallation, övervakningssystem och brandskydd. Du har övergripande ansvar för löpande systematiskt säkerhets- och brandskyddsarbete och utbildar personal inom dessa områden.

Inför utställningsinstallation står du för kompetensen om huset och en grundläggande kännedom om utställningsproduktion är meriterande. Arbetet innefattar planering och utförande av tekniska lösningar inom utställningsarbete och teknisk kunnighet är därför ett krav. I rollen ingår även hantering och underhåll av konst och teknik som visas under utställningsperioder samt hantering av säkerhetsfrågor tillsammans med ansvarig curator/producent. Du samordnar och uppdaterar konsthallens tekniska utrustning samt innehar magasinansvar för konsthallens externa konstförråd och interna verkstad.

Din arbetsdag spänner från övergripande planering av verksamheten och framtida projekt till att på detaljnivå sköta konsthallens teknik och driftssystem, vilket gör att ett flexibelt förhållningssätt är av största vikt.

Tidigare arbetslivserfarenhet från en liknande roll är ett krav. Meriterande om du tidigare har erfarenhet inom kultursektorn.

Vi söker dig som är engagerad, lösningsorienterad och lyhörd samt har en förmåga att skapa förtroende hos både medarbetare och samarbetspartners. Du är samarbetsvillig och har lätt för att motivera andra i din omgivning och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Du är förändringsbenägen och trivs att arbeta självständigt i en roll och verksamhet där det händer mycket. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är proaktiv, noggrann och strukturerad.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start i augusti 2024. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] senaste den 17 maj. Vid frågor kontakta Li Erlandsson, personalchef, 0722 31 53 54.


Praktikanter

Är du intresserad av att göra praktik på konsthallen? Mejla Li Erlandsson på [email protected].

Nästa lediga praktikperiod är under hösten 2024, återkom gärna med din ansökan i maj 2024.

Tyvärr har vi inte möjligheten att ta emot praoelever.