Konstnärer visar konst: Linnéa Sjöberg

Lör 4 maj14:00 - 15:00

Vi bjuder in en konstnär att dela sina intryck av utställningen. Denna gång kommer konstnären Linnéa Sjöberg att dela med sig av sina perspektiv på Requiem för Eva-Britt av Markus Öhrn & Azdora.

Linnéa Sjöbergs konstnärskap kännetecknas av en dedikerad forskningspraktik där hennes egna livsvillkor kontinuerligt sätts på prov. I performativa projekt som är tillräckligt långa för att gränsa till personliga livskapitel har artisten fördjupat sig i roller som den strävande affärskvinnan i Gtds4810 (2009-2011) och den oregerliga tatueraren i Salong Flyttkartong (2012-2014). Inklädd i dessa karaktärer har hon samlat information om konsekvenserna av identitetsbildning. I en sorts kapitelavslutning bearbetas och redovisas denna information i form av fysiska manifestationer så varierande som vakuumförseglade kläder, kartongcollage och intrikata textilvävningar utförda på en traditionell vävstol av konstnären själv. De energiska och färgstarka gobelängerna av Linnéa Sjöberg fungerar som textilarkiv: sammansättningar av garn, päls, ull, videoband och befintliga klädesplagg vävda samman. Att väva går tillbaka till hennes barndom och löper genom hennes släktlinje, spårar tillbaka till hennes mormors trasmattor som vävdes samman av familjens gamla kläder. 

Linnéa Sjöberg mottog Maria Bonnier Dahlins stipendium 2019. 

Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser.


Bild: Linnéa Sjöberg. Foto: Florian Loycke

Priser

Ordinarie 130 kr
Student/Pensionär 100 kr
Medlem Gratis

Biljettsläpp 24 april. Biljettsläpp för medlemmar 17 april.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.