Tarik Kiswanson, Anamnesis

Lör 3 jun 202312:00 - 15:00

Vid fyra tillfällen presenterar vi Tarik Kiswansons verk Anamnesis (2022).

I verket Anamnesis (2022), reciteras texter, bland annat konstnärens poem, av ett barn i 10-årsåldern som rör sig genom utställningsrummen. Barnet befinner sig i den ålder psykologin refererar till som mellanbarndomen, tiden då jaget byggs upp och barn blir medvetna om världen och sin position i den. Språk och minne är i fokus i verket, som undersöker möjligheten att vi på ett omedvetet plan bär på okända historier. Anamnesis är en term som används för att tala om minnen från en förmodad tidigare existens. Genom recitation för barnet oss fram och tillbaka i tiden och blir värd för en mängd upplevelser och ögonblick som föregår barnets egen existens.

Ingen föranmälan krävs.

Anamnesis (2022) presenteras under fyra tillfällen, lördag 29 april, lördag 13 maj, lördag 3 juni och fredag 16 juni. Anamnesis (2022) är samproducerat av Bonniers Konsthall och M HKA (Museum of Contemporary Art, Antwerp). Tack till Kungliga Svenska balettskolan.


Tarik Kiswanson, Anamnesis, 2022. Foto: Bonniers Konsthall (Jean-Baptiste Béranger)

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.