Fängslade författares dag

Sön 15 nov15:00 - 17:00

Med anledning av de nya restriktionerna i Region Stockholm som infördes den 29 oktober kommer eventet att genomföras utan publik. Vi återkommer inom kort med mer information om var och när evenemanget kommer att sändas.

Svenska PEN och Bonniers Konsthall samlar några av höstens mest omtalade författare och kulturminister Amanda Lind på Bonniers Konsthall till en eftermiddag som hyllar litteraturen och värnar det fria ordet.

Världen över sitter hundratals författare, journalister och bloggare fängslade för brottet att sätta ord på människors tankar och drömmar. Med sitt årliga högtidlighållande av Fängslade författares dag den 15 november riktar Svenska PEN uppmärksamheten mot de som med sina texter hotar världens repressiva regimer.

Patrik Lundberg som uppmärksammats stort för den självbiografiska romanen Fjärilsvägen, Tone Schunnesson, aktuell med hyllade Dagarna, dagarna, dagarna och rosade debutanten Lizette Romero Niknami med diktsamlingen De försvunna. De kommer alla till Fängslade författares dag, för att med sina texter uppmärksamma och hedra de författare som sitter fängslade, tvingats i landsflykt eller förföljs för sitt skrivande.

Dessutom blir det musik med violinisten Maria Lindal, konstnärlig ledare i gruppen Rebaroque samt musikalisk ledare på Drottningholms Slottsteater.

Kulturminister Amanda Lind delar ut Tucholskypriset till en förföljd, hotad eller landsflyktig författare eller publicist och skådespelaren Rebecka Hemse läser pristagarens egna texter.

I år har Fängslade författares dag särskilt fokus på situationen i Filippinerna och vi har därför även bjudit in Marika Griehsel, journalist och dokumentärfilmare, för ett samtal om hoten mot yttrandefriheten i landet just nu.

En välkomstdrink ingår i biljettpriset. Hela vinsten går till Svenska PENs verksamhet.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Bonniers Konsthall

Varmt välkommen!

Priser

Biljettpris 150 kr

Som medlem i Bonniers Konsthall erbjuder vi ett begränsat antal gratisbiljetter. Mejla [email protected] för anmälan.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.