Onsdagsprogram: Hur länge får man sörja?

Ons 28 okt 202018:00 - 20:00

Hur tar vi hand om våra sörjande? Vad finns det för språk i sorgen? Och hur kan vi bli bättre på att sörja tillsammans? Programledaren Musse Hasselvall, etnologiprofessorn Britta Lundgren och scenkonstnären Erika Lindahl har på olika sätt arbetat med några av sorgens stora frågor. Möt dem i ett samtal modererat av Pernilla Glaser. Kvällen inleds med ljud ur Svens skåp, en kort föreställning av Marie Öhrn om att förlora sin bästa vän.

Medverkande:
Musse Hasselvall, programledare och regissör har skrivit boken Sorgen en biografisk berättelse om hans erfarenhet av sorg och förlust som bygger på hans inlägg i sociala medier.
Britta Lundgren är professor i etnologi och har forskat på sociala och kulturella aspekter av sorgearbete samt författat boken Oväntad död – förväntad sorg.
Erika Lindahl, scenkonstnär och teaterproducent vars verk Lakrimatorium handlar om olika relationer till sorg och gråtande.
Pernilla Glaser är metodutvecklare med fokus på synergier och delaktighet inom lärande, konst och samhällsutveckling.

OM CORONAVIRUSET COVID- 19
Alla programpunkter genomförs i enlighet med rådande restriktioner och riktlinjer för att undvika smittspridning. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi halverat maxantalet till det här evenemang, så att du ska kunna sitta ned med gott om utrymme till andra besökare. Läs mer om våra åtgärder här.

Bild: Berit Lindfeldt, Svart knut, 1985

Priser

Ordinarie 100 kr
Student / pensionär 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.

Biljettsläpp 26 augusti. För medlemmar 19 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.