Frågor och villkor

Hur sker leverans:

Vi expedierar din beställning normalt inom 1-5 arbetsdagar. Vi reserverar oss för att titlar kan vara slutsålda eller restnoterade. Leveranser som väger under 2 kg levereras normalt med brev, annars med DHL.

Antal dagar från köp till leverans:

2-10 dagar. Bonniers Konsthall ansvarar inte för förseningar som orsakats av fraktbolag.

Ångerrätt, dagar:

Ångerrätt gäller för privatpersoner inom 14 dagar efter att varan levererats. Detta förutsätter att varan är i nyskick och att den returneras i originalförpackning

Hur mycket kostar frakten?

Frakten inom Sverige kostar 59 kr. För beställningar till utlandet så kostar det 129 kr inom EU och 159 kr utanför EU.

Hur betalar jag min beställning?

Som privatperson betalar du din beställning med kortbetalning vid köptillfället. Kortbetalningen sker i samarbete med Payex. Som företagskund har du möjlighet att välja att även handla mot faktura. Kontakta [email protected] om ditt företag önskar faktura.

Finns samma varor i webshopen som i butiken?

Nej. I webshopen säljer vi endast begränsat urval produkter, bland annat våra utställningspublikationer samt editioner och konstföremål som vi har producerat själva i samarbete med en konstnär eller formgivare. I den fysiska butiken i konsthallen finns ett långt större utbud, så missa inte att besöka den när ni har vägarna förbi.

Kan jag ändra min beställning?

Hör av dig till oss via mail så fort som möjligt om du vill ändra något i din beställning. Om paketet inte redan är skickat försöker vi lösa dina önskemål om ändring.

Hur gör jag för att annullera min beställning?

Du kan annullera din order så länge den inte skickats från oss. Skicka ett mail så fort du ångrar dig.

Vad gör jag om mitt paket blivit skadat i frakten?

För att göra en reklamation av frakten behöver vi bilder skickade till vår mailadress på den skadade varan och det skadade paketet. Vi skickar nya varor till dig utan extra kostnad så fort vi godkänt fraktskadan.

Kan jag lämna tillbaka en vara från webshopen i butiken?

Vid ångrat köp, byte eller reklamation går det även bra att besöka butiken och lämna tillbaka varan.

Priser

Samtliga priser i Bonniers Konsthalls Webshop är angivna i svenska kronor inkl. moms. Vid eventuella prisändringar gäller priset som var aktuellt vid kundens beställningstillfälle.

Orderbekräftelse

En automatisk orderbekräftelse skickas till den e-postadress som uppgetts vid registreringen. Ordernumret på bekräftelsen ska alltid anges vid kontakt med oss angående din beställning.

Ångerrätt/Öppet köp/Bytesrätt

Du har rätt att ångra ditt köp eller byta varor inom en period av 14 dagar efter att du mottagit ditt paket. Observera att bytesrätt/öppet köp inte gäller när du handlar ur vårt reasortiment. Kontakta alltid oss innan du återsänder dina varor. Köparen står själv för returfrakten vid ångrat köp eller byte och varan samt förpackning ska befinna sig i oförändrat skick.

Upphovsrätt

Samtliga bilder och illustrationer på Bonniers Konsthalls webbutik är skyddade av upphovsrätten och får inte användas i något annat sammanhang utan skriftlig tillåtelse.

Information

För att handla i Bonniers Konsthalls webbutik krävs att du är 18 år. I annat fall behövs målsmans godkännande. Beställning som görs i annan persons namn utan medgivande eller på annat sätt medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls. Vi försöker förmedla så rättvisa och informativa bilder av våra produkter som möjligt men vi förbehåller oss tryckfel, fel i information samt fel i specifikation på samtliga av våra produkter och tjänster. All bildinformation på våra sidor ska ses som illustrationer och vi kan inte garantera att bilder återger varornas exakta utseende.

Personuppgifter

Bonniers Konsthall sparar dina personuppgifter för att kunna hantera ditt köp enligt den lagliga grunden fullföljning av avtal. Uppgifter som namn, postadress och telefonnummer är behandlingar som utförs vid till exempel leveranser och reklamation. Lagringstiden sker i regel enligt bokföringslagen. Du kan alltid begära att vi tar bort dina uppgifter från vårt register. Om personuppgifterna inte lämnas kan vi tvingas att neka dig köpet.