Konstnärssamtal: Amie Siegel i samarbete med ArkDes

Tor 6 okt18:00

Amie Siegel, vars verk The Silence (2022) visas på ArkDes fram till och med den 30 oktober, i samtal med Theodor Ringborg.

Anmäl er till onlinesamtalet här.

Amie Siegel (född 1974 i Chicago, USA) är en New York-baserad konstnär som arbetar med bland annat film, video, fotografering, ljud, skulptur och installation.

Siegel är känd för sina minutiöst genomarbetade verk som blottlägger och gestaltar värdesystem, undersöker relationer mellan objekt och omgivning och synliggör den rörliga bildens formbarhet genom ljud och performance. Med sitt övertygande och mångbottnade angreppssätt klargör Siegel grunderna för samhällets maktstrukturer, samtidigt som hon arbetar undersökande med estetiken och mekanismerna i bild- och ljudproduktion.

The Silence består av två alternerande videoinstallationer – utförda och filmade i kyrkor ritade av Sigurd Lewerentz under tidigt 60-tal (Markuskyrkan i Stockholm och Sankt Petri kyrka i Klippan) – och reflekterar över förhållandet mellan arkitektur, material, musik och ljud. The Silence (2022) är Siegels första beställningsverk som skapas och ställs ut i Sverige.

Amie Siegels verk finns representerade i flera internationella museisamlingar och visas ofta i utställningar världen över. Förutom The Silence omfattar hennes senaste verk bland annat Asterisms(2021), som visats på 34:e Bienal de São Paulo, och Bloodlines (2022), som nyligen visades på Scottish National Museum Gallery of Modern Art i Edinburgh och Thomas Dane Gallery i London.

I samarbete med ArkDes.


Porträtt: Amie Siegel © Jason Schmidt. Courtesy Thomas Dane Gallery.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.