Climavore: How to eat as climate changes

7 dec 2019

Cooking Sections är ett långsiktigt projekt av Daniel Fernández Pascual och Alon Schwabe som handlar om hur vi organiserar världen genom mat. I december gästar de Bonniers Konsthall med CLIMAVORE: How to Eat as Climate Changes, en performancekväll med föreläsning, mat och dryck.

Cooking Section föreställer sig en ny säsongsmodell för framtida livsmedlesproduktion och konsumtion, som tar mänskliga klimathändelser och landskapsförändringar i beaktande. Genom att rama in vår kosthållning i ett globalt finansialiserat landskap och utmana grupper inom den storskaliga jordbruksnäringen så ifrågasätter begreppet Climavore de geopolitiska konsekvens- erna bakom skapandet av klimatväxlingar och de påfrestningar som de påtvingar både människor och icke-mänskliga varelser.

Vill du ta del av programmet? Skicka din intresseanmälan till program@bonnierskonsthall.se så ser vi till att du är först att veta när platserna släpps.

Bild: Isle of Skye, 2019. Foto: Nicholas Middleton.