Inspireras av Nyckelviksskolan

I samband med Lap-See Lams soloutställning Dreamers' Quay, Dreamers' Key (2022) besökte Nyckelviksskolan Bonniers Konsthall för att inspireras av Lams konstnärskap och låta studenterna formulera egna verk. Ta del av Nyckelviksskolan material och inspireras av hur man kan knyta an utställningarnas teman till en praktisk uppgift.

Vad betyder familjebakgrund och platsen du kommer ifrån för din konstnärliga process? I projektet “Dreamers’ Key: Att hitta sin nyckel” har en grupp studerande från Nyckelviksskolans utbildning Keramisk Form arbetat med utgångspunkt i Lap-See Lams utställning, Dreamers’ Quay, Dreamers’ Key, på Bonniers konsthall. Efter ett inledande studiebesök har de inspirerats av Lams arbetsmetoder, formspråk och material, för att landa i egna gestaltningar där frågor om tid, minnen och tillhörighet återkommer.

Kursen genomfördes den 11 mars till 5 april 2022 och avslutades med en utställning på Nyckelviksskolan.

Uppgift Nyckelviksskolan 2022

Studenternas gestaltning av uppgiften:

Edwin Ivemark Kihlström, Minnesmaskinen, 2022

Sarah Madani, Father’s Toungue, 2022


Nyckelviksskolan grundades 1955 och har sina rötter i den nordiska och europeiska hantverks- och materialtraditionen. Det är en rikstäckande skola och med studerande från hela landet. Skolan erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design samt hantverkspedagogik.