Svensk Curatorförening: För konsten till publiken

Ons 10 jan18:00 - 19:30

Release och panelsamtal – Svensk curatorförening släpper rapport om curatorers arbetsvillkor.

Svensk curatorförening är glada att bjuda in till offentliggörandet av den rapport kring curatorers arbetsvillkor som färdigställdes i slutet av 2023, på Bonniers Konsthall. Rapporten är baserad på en enkät, sammanställd av Sarah Rodrigues (tidigare ledamot i SCF och student vid Curating- Internationella masterprogrammet på SU) i nära samråd med Svensk curatorförening, författad av Tanja von Brünken. 

Marianna Garin, ordförande för Svensk curatorförening, introducerar rapporten var på ett panelsamtal mellan de inbjudna gästerna Tanja von Brünken, Anna Johanson, Camilla Larsson och Emmeli Person följer, modererat av Karin Bähler Lavér. 

Kvällen avslutas med en Q&A och gemensam diskussion. Under och efter samtalet finns möjlighet att förse sig med något att dricka i konsthallens café.  

Medverkande: Tanja von Brünken, fristående konsult. Anna Johansson, intendent Malmö konstmuseum och styrelseledamot, Svensk curatorförening. Emmeli Person, verksamhetssamordnare, Bildkonst Sverige. Camilla Larsson, frilansande curator, forskare, Södertörns högskola. Moderator: Karin Bähler Lavér, fristående curator.

Samtalet är gratis och hålls i Bonniers Konsthalls café.
Begränsat antal platser, först till kvarn.
 

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.