Barn och unga

Bonniers Konsthalls pedagogiska verksamhet för barn och unga handlar om att ge ett första möte med samtidskonsten. Vi strävar efter att skapa en känsla av delaktighet för alla och lägger stor vikt vid samtalet. Vi hittar referenser som är bekanta för barnen och uppmuntrar till dialog genom att ställa frågor och ta fasta på barnens kommentarer. Vi har ett antal guidade visningar och kreativa workshops som passar olika åldersgrupper. Vi har också visningar som riktar sig till skolklasser.

Hörnan

I vårt pedagogiska rum Hörnan har du möjlighet att få nya ingångar till våra utställningar genom att arbeta praktiskt med deras teman. Hit är både yngre och äldre barn välkomna, gärna i sällskap av en vuxen. Hörnan ligger en våning ner från utställningssalarna och du kan ta trappan eller hissen för att komma hit.

Under utställningen med Lawrence Abu Hamdan får du bland annat prova på att skapa egna ljudeffekter med hjälp av vårt egna ljudbibliotek av föremål. Vad låter mest som åska? Är det ballongen, aluminiumfolien eller träskon? Välkommen in för att leka med ljud och testa ditt minne!

Familjelördag

I våra familjevisningar får både barn och vuxna gemensamma konstupplevelser. Guide för Familjelördag är programledaren och författaren Elin Ek. Visningarna hålls på utvalda lördagar kl 13 och är cirka 45 minuter långa. Begränsat antal platser. Gratis för barn. Förhandsbokning via kalendern

Babytorsdagar

Utvalda torsdagar varje månad är det babytorsdag med barnvagnsvisning och sångstund. Visningen riktar sig till föräldrarna, men sker i ett lugnt tempo och barnljud är helt tillåtna. Vi avslutar med något kul för de små, en sångstund i lekhörnan i Biblioteket.

Visningen börjar kl 13.
Begränsat antal platser. Köp biljett via kalendern.

Skapande workshops

Under höst- och sportloven anordnar vi roliga workshops. Barnen får inspireras av den aktuella utställningen och sedan skapa tillsammans i verkstaden. Under sportlovet 2020 gjorde vi tre digitala workshops som du kan ta del av hemifrån. Med hjälp av enkla material som papper, sax, lim och penna skapar vi lövteckningar, skuggiga skogar och egna namnmönster. Titta på filmerna och sätt igång att prova!

Digital verkstad i Hörnan:
Ensamma löv
Skuggträd
Namnmönster

Hitta aktuella workshops i kalendern.