Boksläpp: Artist Book / Ulla West

Fre 18 okt18:00 - 19:00

Varmt välkommen till lanseringen av Växter & Texter, en Artist Book av konstnären Ulla West.

Kvällen inleds med en presentation av boken följt av en läsning och ett samtal mellan Ulla West och Jörgen Gassilewski, poet och författare.


Växter & Texter består av tio kapitelhäften som innehåller kortare texter, poesi, essäer, avtryck, fotografier, skrivmaskinsbilder och handskrifter – tillsammans är de samlade i en box. Publikationen är tryckt på risograf. Upplaga om 300 ex där varje exemplar är unikt.

Brev skrivet av Jörgen Gassilewski efter att ha fått bokboxen, Växter & Texter:

Jag tänker att allt växer samman i den svarta lådan. Organisk materia, biologi, flora, fauna, tid, psyke, kropp, historia. Saker ligger dikt an varandra på ett mycket konkret sätt, färgas in, färgar av sig på varandra på en materiell och bokstavlig nivå.

Men framför allt, papperet, lintrådarna, trycket, luften mellan sidorna, bladvändningsrörelserna och bytet mellan häften, trycket mot fingrarna.

Och ännu mer framför allt: tiden och utrymmet att ta emot det fysiska.

Som det står i din låda:

”det hände att hjärnan trasslade till allting, som om den var berusad av sin egen förmåga”

Ulla West (f. 1954) är verksam i Stockholm. Utbildad vid Göteborgs Universitet, Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. Verksam som bildkonstnär sedan 1980 med utställningar på både gallerier och konsthallar i Sverige och utomlands. Ulla West har producerat en rad gestaltningar i offentliga miljöer, senast 2019 med skulpturen ODE 707 i Zachrisbergsparken Årstaberg.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.


Bilder: Ulla West, Växter & Texter. Foto: Jean-Baptiste Béranger

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.