Onsdagsprogram: Undamming Rivers

Ons 21 sep18:00

Bonniers Konsthall bjuder tillsammans med ArkDes in till ett panelsamtal som fördjupar sig i frågor om vattenkraft, miljö och kultur.

Till det nyproducerade verket Undamming Rivers har Cooking Sections engagerat sig i processen att riva vattenkraftsdammar. I Sverige finns ett stort antal dammar som byggts i förhoppning att framställa ”ren energi” men många är idag föråldrade eller producerar knappt el medan dess påverkan på miljön är desto större.

Bonniers Konsthall bjuder tillsammans med ArkDes in till ett panelsamtal som fördjupar sig i frågan om vattenkraft, miljö och kultur. Hur farligt är vattenkraft för ekologin? Vem bestämmer att en damm ska rivas? Vilken betydelse har dessa dammar för lokalsamhället och människans kulturarv?

Panelen består av Christer Borg, generalsekreterare Älvräddarnas Samorganisation, Stefan Mikaelsson, styrelseledamot Sametinget och Helena Thörnqvist, arbetslivs­intendent på Arbetets museum och kontakt­person för Vatten­historiskt nätverk. Samtalet är modererat av författaren och journalisten Gabriella Ahlström.

Priser

ORDINARIE 120 kr
STUDENT/PENSIONÄR 90 kr
MEDLEM Gratis

Biljettsläpp 23 augusti. Biljettsläpp för medlemmar 16 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.