Den gåtfulla rymden: En guidad visning i dialog med Ulf Danielsson

Ons 23 okt 201918:00 - 19:00

Rymden och dess gåtfullhet har nog alltid lockat och fascinerat och historiskt har den fungerat som projektionsyta för fantasi, myter och religiösa visioner. Men vad säger egentligen vetenskapen om vad som finns där ute?

I den här visningen guidar curator Caroline Elgh Klingborg i utställningen Kosmologiska pilar och ställer frågor om rymden till Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik. Varför har vi inte hittat något liv i rymden? Skulle människan kunna anpassa sig till ett liv på Mars? Vad har vi gjort för att försöka få kontakt med icke-mänskliga existenser? Visningen berör fritt ämnen som astrologi, fysik och vetenskap, men också de stora frågorna; om framtiden, existensen och vår planets överlevnad.

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik på Uppsala universitet. Han forskar om strängteori och kosmologi och är populärvetenskaplig författare.

Priser

Ordinarie 100 kr
Student/pensionär 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.