Onsdagsprogram: Stuff it – tur och retur

Ons 22 feb18:00 - 19:00

Samtalande visning med Markus Degerman och Bo Melin.

I samband med Peter Geschwinds utställning After Image har Bonniers Konsthall öppnat upp ett av sina gallerier och välkomnat konstnärer som har möjlighet att delta med ett verk. Initiativet är en uppföljare till utställningen Stuff it som ägde rum 1998 på det konstnärsdrivna galleriet Ynglingagatan 1, där Geschwind var drivande.

Vad hände på Ynglingagatan 1 under 90-talet och hur har konstscenen förändrats sedan dess? Under en samtalande visning möter vi konstnärerna Markus Degerman och Bo Melin som även var aktiva i galleriet och en del av konstnärskollektivet Swe.de tillsammans med bland annat Peter Geschwind.

Markus Degerman är en konstnär med en bakgrund från både bildkonst och arkitektur. Han är utbildad på Konsthögskolan i Umeå, Konstfack och från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Degerman har en bred konstnärlig och yrkesmässig bakgrund som involverar kuratering, utställningar, undervisning och skrivande. Som konstnär har han framförallt arbetat med rumslig gestaltning i olika miljöer och sammanhang.  Han har även varit medlem i den Stockholmsbaserad och inflytelserika konst-, design- och arkitektinriktade kontoret Uglycute. Sedan 2021 är Degerman rektor vid Konsthögskolan i Oslo. 

Bo Melin, född 1964 i Halmstad, boende i Göteborg, är en svensk konstnär, fotograf och skådespelare. Melin är utbildad på Konstfack i Stockholm och Konsthögskolan Valand i Göteborg. Bo Melin arbetar gärna platsspecifikt och i stor skala med en sorts berättande installationer eller aktioner. Ofta tillverkade med enkla medel och billiga material funna i närheten, men hanterade med stor omsorg. Bo Melins arbeten påminner om historier, lögner eller fantasier som förvandlats till påtaglig sanning. Eller åtminstone en öppning till en alternativ sådan.

Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser.


Bild: Ynglingagatan 1, utställningskatalog, 2011. Moderna Museet

Priser

ORDINARIE 130 kr
STUDENT/PENSIONÄR 100 kr
MEDLEM Gratis

Biljettsläpp 8 februari. Biljettsläpp för medlemmar 1 februari.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.