Last Seen – Hrair Sarkissian och Eyal Weizman

Lör 30 apr 202217:00

Last Seen (2018–2021): Ett samtal om våldets arkitektur mellan Hrair Sarkissian och Eyal Weizman

Hrair Sarkissian konst rör sig kring frågor om försvinnanden och våldets arkitektur. I samband med hans stora soloutställning The Other Side of Silence har Bonniers Konsthall bjudit in Eyal Weizman, professor vid Goldsmiths, University of London, till ett samtal med konstnären. Weizman är grundaren av Forensic Architecture, en multidisciplinär researchgrupp som använder arkitektoniska tekniker för att undersöka fall av statligt våld och kränkningar av mänskliga rättigheter. Under kvällen fördjupar sig Sarkissian tillsammans med Weizman i det nyproducerade verket Last Seen. Verket undersöker vittnesmål och hur personer försvunnit under oklara omständigheter i perioder av politisk oro och konflikt.

På engelska.

Eyal Weizman är professor i rumsliga och visuella kulturer och grundare av Centre for Research Architecture vid Goldsmiths, University of London. 2010 grundade han den tvärvetenskapliga forskningsgruppen Forensic Architecture och leder den sedan dess.


Bild: Eyal Weizman. Foto: Ekaterina Izmestieva. Hrair Sarkissian. Foto: Anouk Sarkissian.

Priser

Ordinarie 120 kr
STUDENT/Pensionär 90 kr
Medlem Gratis

Biljettsläpp 19 april. Biljettsläpp för medlemmar 12 april.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.