Specialvisning med Stina Blomgren: Kriget gör sig påmint

Lör 23 okt 202114:00 - 15:00

Hur sluter ett land fred och går vidare efter ett utdraget, blodigt inbördeskrig? Hur skapas försoning om ingen ställs till svars – och hur kan händelser som ligger årtionden tillbaka i tiden fortsätta att påverka människors vardag?

Det libanesiska inbördeskriget (1975-1990) stöpte om Beirut på ett sätt som fortfarande är kännbart för människorna som lever där. Staden förlorade sin kärna och delades mellan öst och väst. Samtidigt permanentades krigets ekonomi och landets krigsherrar delade upp kakan emellan sig och har kunnat fortsätta att berika sig i fredstid.

Journalisten och utrikeskorrespondenten Stina Blomgren har under flera år varit baserad i Libanon, ett land känt för sin livsglädje och överlevnadskraft – men också ett land där det begravda kriget fortfarande gör sig påmint.

Till vardags arbetar hon på Sveriges Television och hon har lång tid rapporterat från Mellanöstern. Följ henne i en personlig visning av Lawrence Abu Hamdans utställning, med fokus på den del som handlar om Beirut under kriget och hur staden ser ut idag.

Bild: Stina Blomgren. Foto: SVT.

Priser

Ordinarie 100 kr
Student 80 kr
Pensionär 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.