Guidad visning med Martin Schibbye: Mediekartans vita fläckar

Lör 18 sep 202115:30 - 16:30

Vilka konflikter får rubriker och vilka pågår utan att vi får höra talas om dem? Journalisten och författaren Martin Schibbye har funderat mycket på vittnesskildringar i journalistiken. Vilka offer som blir hörda och vilka som ingen lyssnar på. Vilka minnen som bärs över gränsen för att i flyktingläger vänta på att bli hörda. Följ med när han gör en personlig visning av utställningen där han vandrar mellan verken och reflekterar över konstens och journalistikens beröringspunkter.

Martin Schibbye är journalist, författare och chefredaktör för Blankspot. Han har rapporterat från konfliktdrabbade områden, fängslats i Etiopien (boken 438 dagar) och åkt till diktaturens Eritrea för att få klarhet i kollegan Dawit Isaks öde (boken Jakten på Dawit).

Till vardags driver han sajten Blankspot, en webbredaktion med ambitionen att belysa de vita fläckarna på mediekartan. Det kan handla om platser och människor på andra sidan jorden, men också på närmare håll i Sverige.

Visningen är 45-60 min lång. Entré till utställningen igår i biljettpriset. Begränsat antal platser. Förköp biljett för att vara säker på att få plats.

Bild: Martin Schibbye. Foto: Magnus Bergström.

Priser

Ordinarie 100 kr
Pensionär 80 kr
Student 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser. Biljetter släpps den 25 augusti. Biljettsläpp för medlemmar den 19 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.