Grafikens Hus: Release / Frida Orupabo, ”Sunlight”, 2024

Ons 18 sep19:00

Varmt välkommen till releasen av ”Sunlight”, (2024)! En FP-gravyr av Frida Orupabo, producerad av Grafikens Hus i samarbete med Bonniers Konsthall.

Releasen inleds med att Grafikens Hus museichef Nina Beckmann berättar om konstverket.

Frida Orupabos FP-gravyr ”Sunlight” (2024) är en signerad och numrerad upplaga om 86 exemplar tryckt i samarbete med tryckaren och konstnären Jenny Olsson i Stockholm.

Under kvällen finns de tio första exemplaren på plats till försäljning. I övrigt hänvisar Grafikens Hus till deras digitala konstshop och leverans hem med posten. Besök shop.grafikenshus.se.

Tips! Innan releasen kan du följa med utställningens curator Yuvinka Medina på en guidad visning, start kl 18. Läs mer och boka biljetter här.


Grafikens Hus är ett konstmuseum och en grafikverkstad grundad 1996. De dyker upp med sitt konstprogram på olika platser i Stockholmsområdet.

Sedan start har ”Edition Grafikens Hus” varit en central del av Grafikens Hus verksamhet, det vill säga deras egen produktion av konstverk i upplaga. Konstnärer får undersöka den grafiska konstens uttrycksmöjligheter, samtidigt som de tillgängliggör samtidskonst av väletablerade konstnärer som fler har råd att köpa. Konstverken inom ”Edition Grafikens Hus” går att köpa i Grafikens Hus digitala konstshop, där ingår bland annat konstverk av Marie-Louise Ekman, Laleh Kazemi Veisari, Rossana Mercado-Rojas, Ciara Phillips och Leif Engström.


Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.