Specialvisning: Fanna Ndow Norrby

Lör 21 sep15:00 - 16:00

Upplev Frida Orupabos utställning On Lies, Secrets and Silence med Fanna Ndow Norrby, skribent och aktivist. En personlig visning som öppnar upp för nya ingångar till de enskilda verken och utställningen i sin helhet. 2014 startade Fanna Ndow Norrby kontot @SvartKvinna på Instagram. Med tiden växte kontot till ett arkiv och sammelsurium av röster och berättelser från svarta kvinnors upplevelser av sexism och rasism. Sedan dess har Fanna Ndow Norrby fortsatt arbeta med frågor kring kvinnor, mående, antifeminism och rasism.

2015 släppte Fanna Ndow Norrby boken Svart Kvinna som samlade texter från Instagramkontot med samma namn av bland annat Adam Tensta, Judith Kiros, Amie Bramme Sey, Valerie Kyeyune Bäckström och Salem Yohannes. En version av Svart Kvinna sattes även upp som föreställning av Riksteatern. 2017 programledde hon We Can´t Do It i SVT, en programserie om utmattning hos unga kvinnor. Tillsammans med sin kusin Amie Bramme Sey har hon drivit podcasten Raseriet, som numera går under namnet Amie & Fanna. Tillsammans har de även produktionsbolaget AF produktion. 

Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser. 


Programmet är en del av September Sessions – en festival för samtidskonst i Stockholm. Ett initiativ av Mint och Index som inkluderar ett särskilt curaterat program av Yaby. Under fyra dagar presenterar de ett program spritt över olika konstorganisationer och offentliga platser. Läs mer här.


Foto: Alison de Mars

 

Priser

ORDINARIE 130 kr
STUDENT/PENSIONÄR 100 kr
MEDLEM Gratis

Biljettsläpp 21 augusti. Biljettsläpp för medlemmar 14 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.