Stuff it

15 feb2 apr 2023

I samband med Peter Geschwinds utställning After Image har Bonniers Konsthall öppnat upp ett av sina gallerier och välkomnat konstnärer att delta i en utställning. Måndag den 13 februari kom således konstnärer till Bonniers Konsthall med ett konstverk under armen och installerade det såsom de själva önskade.

Initiativet är en uppföljare till Stuff it som ägde rum 1998 på det konstnärsdrivna galleriet Ynglingagatan 1, där Geschwind var drivande. Det icke-kommersiella galleriet växte fram ur en rådande frustration över den etablerade konstscenens stagnation. Således producerades Stuff it med viljan att utmana ramarna för utställningsproduktion och format. Under en specifik dag bjöds konstnärer in för att hänga sina verk. Utställningen var alltså till hälften en social tillställning där mötet mellan konstnärer stod i fokus. Med Stuff it på Bonniers Konsthall har vi hoppats återskapa den andan och bli en plats för konstnärer att mötas, hänga konst och samtala.

Den resulterande utställningen på Bonniers Konsthall är således en kakafoni av konstnärskap. Måhända till synes en salig röra, men en sådan som står för något större och angeläget.


Foto: Weronika Bela.