Artists’ Film International, del IV

5 dec 2018 17 feb 2019

Jibade-Khalil Huffman: First Person Shooter, 2016
I First Person Shooter navigeras betraktaren runt i filmaterial från våldsamma tv-spel, tv-program, videor och texter av Jibade-Khalil Huffman (f. 1981,USA) tillsammans med ett olycksbådande soundtrack, ämnar filmen ge upphov till reflektioner kring den kamp svarta människor i USA dagligen utkämpar.
Utvald av Ballroom Marfa, Texas.

Musa paradisiacal: Masters of Velocity, 2017.
Musa Paradisiaca är ett dialogbaserat konstprojekt av Eduardo Guerra (f. 1986, Portugal) och Miguel Ferrão (f. 1986, Portugal). Filmen Masters of Velocity undersöker relationen mellan tanke och handling utifrån idéer om begär, sannolikhet och hastighet. Inifrån huvudet på en pilot ställer den frågor om hur olika ting hyser ömsesidiga begär till varandra: ”Piloten vill bli ett flygplan, flygplanet vill bli till mark”.
Utvald av MAAT, Lisabon.

Robertas Narkus och Jokūbas Čižikas: The Race, 2015
The Race av Roberas Narkus (f. 1983, Litauen) och Jokūbas Čižikas (f. 1988, Litauen) utspelar sig på landsbygden i Litauen, vid ett läger för experimentell ingenjörsteknik, där en drönare är på jakt efter bilar, objekt och människor. Orden som uttalas i filmen remixas med dansmusik, rapverser och sammanblandas med traditionella litauiska ordspråk.
Utvald av Contemporary Art Centre, Vilnius.

Jibade-Khalil Huffman, First Person Shooter, 2016. Still from film.