Radical love: care as resistance

Ons 6 mar17:00 - 20:00

Under en kväll på Bonniers Konsthall gästar Sam Hultin och Samuel Girma med serien Radical love: care as resistance. Tillsammans bjuder de på soppa, ett nytt performance av Afrang Nordlöf Malekian och en uppläsning med avslutande samtal.

Radical love: care as resistance är en serie av evenemang som utforskar det konstnärliga och aktivistiska utövandet av omsorg inom queera och BIPOC-gemenskaper, curaterad av Sam Hultin och Samuel Girma. På engelska.

Under kvällen gör konstnären Afrang Nordlöf Malekian en performance i Conny Karlsson Lundgrens utställning Jag kysser dina ögon. Afrang (Iran/Sverige, f. 1995) har en magisterexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och Dutch Art Institute i Arnhem (2022). Han arbetar med historiens osedda skapare och tar historien i bruk som en form av dokumentation och ambition som manar till osannolika och omöjliga framtider. I sitt arbete undersöker han hur narrativ och hierarkier försvinner, återkommer och förvandlas på de mest oväntade sätt.

Kvällen kommer också att innehålla en deltagande uppläsning av brev till redaktören för 1960-talets porrtidningar Piff and Raff – två av få relativt trygga rum för transpersoner för att få kontakt innan det fanns transorganisationer. Materialet kommer från Sam Hultins pågående minnesarbete Eva-Lisas monument.

Kvällen avslutas med ett samtal mellan Conny Karlsson Lundgren, Afrang Nordlöf Malekian, Samuel Girma och Sam Hultin.


Vi möts i biblioteket för att äta soppa.
Fri entré, föranmälan krävs. Begränsat antal platser.
På engelska.


I serien Radical love: care as resistance undersöker Sam Hultin och Samuel Girma omsorgspraktiker inom queera och BIPOC-gemenskaper som motstånd mot växande nyfascism, islamofobi, rasism och transfobi. Sedan starten hösten 2022 på IASPIS/Konstnärsnämnden i Stockholm har de arrangerat en rad evenemang med teman som självorganiserad omsorg inom transgemenskaper, bell hooks, sorg, poesi, historieskrivning och den queera klubben som essentiell för queer kultur. Inbjudna gäster har varit bland annat Hil Malatino, Judith Kiros, Valerie Kyeyune Backström, Zafira Vrba Woodski, Jonelle Twum, Levi Appelton, Asynja Grey, och Lynnee Denise.

Sam Hultin är konstnär och baserad i Stockholm. Hen arbetar utifrån sitt intresse för queer historia, identitet och gemenskap och utforskar kopplingar mellan personliga erfarenheter och politiska och sociala strukturer. Genom stadsvandringar, allsång och jubileer bjuder Sam Hultin ofta in queera gemenskaper att tillsammans aktivera delar av en queer historia.

Samuel Girma är en Stockholmsbaserad film- och konstcurator, såväl som aktivist och medgrundare av den antirasistiska, intersektionella och feministiska plattformen Black Queers Sweden. Han är född och uppvuxen i Etiopien och flyttade till Sverige som 13-åring vilket har påverkat hans syn på svarthet och migration. Mycket av Samuel Girmas arbete, konst och skrivande utgår från och centrerar svarta kroppars erfarenheter.


Bild: Hanna Böhm

Priser

Fri entré

Biljettsläpp 6 februari. Biljettsläpp för medlemmar 30 januari.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.