Notes On Protesting

Lör 19 jan 201914:00

Peter Liversidges förslag Notes on Protesting har sin utgångspunkt
i yttrandefrihet och rätten att göras sin röst hörd; en högst aktuell fråga i en tid när det fria ordet är ifrågasatt och hotat i delar av Europa och resten av världen.

Under hösten 2018 har Peter Liversidge tillsammans med 110 elever från låg- och mellanstadium på Farsta grundskola och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta arbetat kring dessa frågor i olika workshops. Tillsammans har de skapat banderoller, plakat och protestsånger där barnen uttrycker sin syn på omvärlden.

Lördag den 19 januari kommer konstnären tillsammans med eleverna att genomföra ett performance på Bonniers Konsthall där barnen i form av ett protesttåg uttrycker sin syn på omvärlden. Performancen kommer även att uppföras för allmänheten inne på Farsta Centrum den 18 januari kl 16.30.

Verket Notes On Protesting uppfördes för första gången 2014 i London i samarbete med Whitechapel Gallery. I utställningen presenteras dokumentation av båda tillfällena. Tack till elever och lärare på Farsta grundskola och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta.

Bild: Peter Liversidge, Notes On Protesting, Stockholm, 2018. Foto: Andrzej Markiewicz

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.