Kulturnatten 2023

Lör 22 apr 202318:00 - 00:00

Den 22 april intar Kulturnatten Bonniers Konsthall, det blir en resa bortom våra egna lokaler - följ med oss till Bonnierhuset och upptäck deras konstsamling. På konsthallen bjuder vi in till konstquiz, livespelning med Mira Eklund och DJ-set med Daniel Iinatti inpå småtimmarna.

Program

18.00-18.30 Upptäck konsten i Bonnierhuset
19.00-19.30 Upptäck konsten i Bonnierhuset
20.00-20.30 Upptäck konsten i Bonnierhuset
21.00-21.30 Konstquiz
22.00-22.30 Livespelning / Mira Eklund + Projektioner / Martin Malm
22.30-00.00 DJ / Daniel Iinatti 

BKH Café har öppet under hela kvällen. Här finns något för dig som är hungrig, törstig eller sugen på snacks.

Fri entré.

Upptäck konsten i Bonnierhuset

Följ med på exklusiva guidade visningar av konsten i Bonnierhuset. Deras samling huserar flera välkända namn inom samtidskonsten av både internationella och nationella konstnärskap. Här presenteras även verk av tidigare Maria Bonnier Dahlin-stipendiater. För att delta i visningen anmäler du ditt intresse i Bonniers Konsthalls reception, därefter beger vi oss tillsammans till Bonnierhuset. Först till kvarn, antalet platser är begränsade.

Konstquiz

Testa dina kunskaper i BKH-konstquiz! Fina priser delas ut till vinnaren.

Livespelning med Mira Eklund

Lyssna till multikonstnären Mira Eklunds nyskrivna låtar! Projektioner av Martin Malm. Mira Eklund (f. 1981), är skådespelare, konstnär, låtskrivare, ljuddesigner och sångerska. Hon har en masterexamen från Kungl. Konsthögskolan och kandidatexamen från Dramatiska Institutet.

I sitt konstnärskap inspireras hon bland annat av musikens essens samt dess samband med minnet och verkligheten. Gemensamt för hennes verk är en vilja att infiltrera verkligheten genom att utforska dess villkor.

Eklund har arbetat som skådespelare och skrivit musik för flera produktioner, bland annat på Orionteatern, Teater Brunnsgatan 4 och Teater Tribunalen. 2014 nominerades hon av Guldbaggegalan till kategorin Bästa kvinnliga biroll. 2020-2022 medverkade hon i den uppmärksammade Netflix-serien Kärlek & Anarki.

Dj-set inpå småtimmarna

Avsluta kvällen med oss! Inpå småtimmarna bjuder Daniel Iinatti på ett DJ-set.

Daniel Iinatti har tidigare arbetat inom det fria kulturlivet och har erfarenhet både från konst-, scenkonst- och musikfältet. Han driver även skivbolaget Country Music och är engagerad i det självorganiserade konstnärsresidenset Sikås Art Center i Jämtland. Daniel arbetar som projektledare på SITE sedan mars 2022.

Varmt välkommen!


Läs mer om Kulturnatten här.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.