Konstdialog: Kakan Hermansson & Emelie Höglund

Lör 9 mar14:00 - 15:00

I en dialogbaserad visning möts Kakan Hermansson och Emelie Höglund, med utgångspunkt i deras respektive erfarenheter och praktiker reflekterar de kring verken i Conny Karlsson Lundgrens utställning Jag kysser dina ögon.

Kakan Hermansson är konstnär, programledare, författare och DJ. 2012 tog hon examen från institutionen keramik och glas på Konstfack och har sedan 2015 varit verksam som adjunkt vid samma lärosäte. I sitt konstnärskap arbetar hon med frågor kring kön, klass och sexualitet. 2016 släppte hon sin första bok Hela Kakan. Hon har därefter medverkat i både tv och radio, drivit intervjupodden Under Huden samt startat sitt eget hudvårdsmärke.

Emelie Höglund är enhetschef på Hallwylska museet och var intendent för utställningen Bögar. Mötesplatser i en förbjuden tid som visades 2021 på Hallwyllska museet. I utställningen undersöktes vilka fristäder som fanns för homosexuella män i perioden mellan sekelskiftet fram till 1944 då homosexuella handlingar avkriminaliserades i Sverige.

Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser.


Bild: Emelie Höglund. Kakan Hermansson. Foto: Emma Grann

Priser

Ordinarie 130 kr
Student/pensionär 100 kr
Medlem Gratis

Biljettsläpp 6 februari. Biljettsläpp för medlemmar 30 januari.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.