Finissage för Insomnia

Ons 18 jan 201718:00 - 00:00

Vi bjuder på en kväll fylld med konst, film, samtal, performance och musik, när vi håller nattöppet på konsthallen från kl 18 till 24.
I samarbete med kultförklarade magasinet Cabinet skriver författaren Fabian Kastner en bok på 24 timmar inuti utställningen Insomnia. Introducerad av skribenten och doktoranden i idéhistoria Isabelle Ståhl föreläser den inflytelserika författaren och professorn Elisabeth Bronfen om sömnlöshet i litteratur och filosofi. Konstnärerna Rafaël Rozendaal och Gideonsson/Londré knyter ihop utställningens vernissage med dess finissage i var sitt performance och den legendariska filmmakaren Maya Derens film Meshes of the Afternoon visas vid tre tillfällen.
Bar och musik. Fri entré
 
PROGRAM
18-24 Författaren Fabian Kastner skriver en bok på 24 timmar i samarbete med Cabinet Magazine.
19.30 Filmvisning Maya Deren, Meshes of the Afternoon.
18-18.45 Insomnia Writing: A conversation between Shakespeare, Kafka and Existential Philosophy. En föreläsning om sömnlöshet i litteratur och filosofin med Elisabeth Bronfen. Skribenten och doktoranden i idéhistoria Isabelle Ståhl introducerar föreläsningen och agerar samtalspart. Begränsat antal platser. Språk: engelska. OBS! Biljett krävs. 80/100 kr
20-21 Rafaël Rozendaal – Abstract Browsing Performance. Språk: engelska
20.30 Filmvisning Maya Deren, Meshes of the Afternoon.
22-22.30 Performance av Gideonsson/Londré, Mellan hund och varg.
23.00 Filmvisning Maya Deren, Meshes of the Afternoon.
DJ under kvällen är Tobias Strandberg (Emotion)

Köp biljett till föreläsningen med Elisabeth Bronfen. 80/100kr. Gratis för medlemmar.

Köp biljett

 

Elisabeth Bronfen

Välkommen!

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.