Cafékväll: Boksamtal

Ons 11 maj18:00 - 18:40

Varmt välkomna till BKH Café! Under utvalda kvällar aktiveras caféet med samtal, releaser och program. Med olika ingångar öppnar kvällarna upp för perspektiv och dialog. Ett tillfälle att ta del av konst och kultur i en avslappnad miljö.

Boksamtal, poesiuppläsning och live-musik

I den nyutgivna publikationen Otherworld presenteras 50 målningar av Martin Ålund som tillsammans bildar The Bipolar Suite (Otherworld). Målningarna är det konstnärliga resultatet av en genomgripande känslomässig upplevelse som blev en psykologisk och andlig upptäcktsresa.

Publikationen innehåller en diktsvit av poeten Clara Diesen som inkännande tolkar och bygger vidare på stämningslägena i Martin Ålunds målningar, Otherworld. Författaren och kritikern Jonas Ellerström medverkar med en analys av den shamanistiska och alkemistiska process som Ålunds målningar exemplifierar och är följden av.

Martin Ålund är konstnär, född 1967 i Skellefteå. Han lever och verkar i Stockholm. Han är utbildad vid Kungl. konsthögskolan och har erhållit en mängd stipendier, bl.a. från Maria Bonnier Dahlins Stiftelse. Han är representerad på ett flertal museer samt i offentliga och privata samlingar. Han ställer ut frekvent i solo- och grupputställningar nationellt och internationellt.

Clara Diesen är en svensk poet, född 1972 i Stockholm där hon bor och verkar. Hon har gett ut tre diktsamlingar på Albert Bonniers förlag, bland dem Glömskans bok. Diesen är även verksam som teaterregissör och tvärdisciplinär konstnär.

Jonas Ellerström är författare, översättare, förläggare, konstkritiker och bokformgivare. Han är född 1958 i södra Sverige och bor och arbetar i Stockholm. Ellerström har gett ut flera dikt- och essäsamlingar och driver även det högspecialiserade konstgalleriet Örhänget.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.