BKH Cafékväll: Ett samtal om representation och inkludering i leken med Watoto Arts

Ons 7 jun 202318:00 - 19:00

Varmt välkomna till BKH Café! Under utvalda kvällar aktiveras caféet med samtal, releaser och program. Med olika ingångar öppnar kvällarna upp för perspektiv och dialog. Ett tillfälle att ta del av konst och kultur i en avslappnad miljö.

Alla barn har rätt att få vara huvudpersonen i sin lek

Varmt välkommen till ett samtal om representation och inkludering i leken. Under kvällen möter vi Marie Cham och Caroline Farberger som tillsammans med Watoto Arts grundare Fatma Guettou samtalar om vikten av att utmana normer och skapa en plats för lek som alla barn kan spegla sig i.

Watoto Arts är en ny leverantör av inkluderande leksaker i Bonniers Konsthalls butik. Det firar vi med fina priser på Watoto Arts dockor som gäller under hela kvällen.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Marie Cham är ordförande i Afrosvenskarnas Riksorganisation, med lång erfarenhet av antirasistiskt arbete med fokus på mångfald, jämställdhet och inkludering. Som aktiv i Afrosvenskarnas Riksorganisation har hon även deltagit i samhällsdebatten kring frågor som rör afrofobi och ojämlikhet. Vikten av inkludering och representation i barnlek, handlar om att ge alla barn möjligheten att delta i leken, oavsett deras hudfärg eller förmåga.

Caroline Farberger är en företagsledare som idag arbetar som partner och styrelseordförande för investmentbolaget Wellstreet. Hon har en lång bakgrund på ledandepositioner i finansbranschen och har idag flera styrelseuppdrag för finansiella företag. Caroline har tidigare levt som man och är mycket engagerad för ökad mångfald och inkludering i näringslivet och samhället i stort.

Fatma Guettou är grundaren och VD för Watoto Arts, ett prisbelönt bolag som arbetar för att öka inkludering och hållbarhet i samhället.
Watoto Arts arbetar med design och produktion av dockor som representerar alla. Dockorna finns i olika hud- och hårfärger, olika funktionsvariationer samt olika familjekonstellationer. All tillverkning sker i Sverige genom en inkluderande och lokal sysselsättning. Watoto dockorna är mer än bara dockor, de är ett verktyg för att utveckla empati och självkänsla och långsiktigt skapa en positiv samhällsförändring.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.