Svenska Pen: Rapport från ett ödesval – att bevaka amerikansk politik

Ons 4 sep18:00 - 19:30

Den 5 november går det amerikanska folket för att rösta i vad som beskrivs som ett ödesval. Men vad som händer i USA påverkar också övriga världen och valbevakningen får stort utrymme även i svenska medier. Hur bevakar man ett val i tider av polarisering, fake news och militär upptrappning?

Några av Sveriges mest erfarna USA-korrespondenter och experter möts i ett panelsamtal om utmaningarna, fallgroparna och farhågorna inför den svenska rapporteringen av det amerikanska valet.

Medverkande

Cecilia Khavar tidigare utrikeskorrespondent för Sveriges radio, medgrundare till USA-podden i P1 och aktuell med boken Stormningen – Våldet, lögnerna och åren som förändrade USA.

Sanna Torén Björling, journalist på Dagens nyheter och tidigare utrikeskorrespondent. Författare, bland annat till boken Allt vi har gemensamt – En berättelse om vänskap och ett delat USA (2020).

Dag Blanck professor i nordamerikastudier och föreståndare för Svenska institutet för nordamerikastudier vid Uppsala universitet.

Moderator: Amat Levin skribent för Dagens Nyheter, poddare och författare till boken Svart historia bland annat.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.


Bonniers Konsthall har sedan flera år ett samarbete med Svenska PEN och håller varje år ett antal seminarier för att sprida kunskap och engagemang för det fria ordet.

Programmet genomförs med stöd från Region Stockholm och Natur & Kultur.


Foto: Louise Helmfrid, Linda Forsell, Mikael Wallerstedt, Kajsa Göransson

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.