Svenska PEN: Hatspråksseminarium

Tis 4 maj18:00

Ett seminarium om hatspråk, yttrandefrihet och vikten av ett demokratiskt samtal.

Svenska PEN gästar Bonniers Konsthall och bjuder in till ett samtal om hatspråk, yttrandefrihet och vikten av ett demokratiskt samtal. Till följd av pandemin kommer samtalet att streamas med de flesta medverkande på plats, men tyvärr ingen publik. Samtalet streamas på Svenska PEN:s hemsida och på Facebook.

Någonting har förändrats i sättet vi talar till varandra, inte minst på sociala medier. Tonen blir hårdare, hot och hat dominerar och polariseringen gör det svårare att mötas i ett meningsfullt samtal. Hatspråk tystar röster, och är därmed ett av de snabbast växande hoten mot yttrandefriheten i dag. Vad innebär detta för demokratin och det politiska samtalet? Vad gör det med oss alla, som samhällsmedborgare? Hur kan vi möta utmaningen?

Samtalet tar sin utgångspunkt i Svenska PEN:s nyutgivna antologi Du blir vad du säger (Norstedts förlag). Medverkande, tillika författare i antologin: Jesper Bengtsson, ordförande i Svenska PEN, Ola Larsmo, författare samt journalisterna Bilan Osman och Helle Klein.

På bilden från vänster:
Ola Larsmo, författare.
Bilan Osman, journalist.
Helle Klein, journalist. Foto: Göran Segeholm

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.