Snabbkurs i samtidskonst för föräldralediga

Tor 28 mar12:15 - 14:00

Nyfiken på samtidskonst? Denna vår erbjuder vi en snabbkurs i samtidskonst för föräldralediga, med särskild inriktning mot fotografi. Kursen riktar sig till dig som är nybörjare inom samtidskonst och som gärna vill lära dig mer. Undervisningen sker i ett lugnare tempo där barnljud är helt tillåtna.

Kursinnehåll:
Fotografiet, som uppfanns under den industriella revolutionen på 1800-talet präglar idag vår vardag mer än någonsin. Fotografiets unika förmåga att fånga rörelse, skapa en spännande historia, ett minne eller en generell sanning gör den till dagens kanske viktigaste konstnärliga teknik. Dess utveckling har löpt både parallellt med och i nära samklang med den moderna konsten, politiken och samhällets hypersnabba utveckling. Denna föreläsning tar dig med på en medryckande introduktion till fotografiets vindlande vägar från de tidigaste fotogrammen, genom 1900-talets intresse för det verkliga till dagens digitala tekniker där allt är möjligt att konstruera, manipulera och distribuera. Undervisningen sker i ett lugnare tempo där barnljud är helt tillåtna.

Föreläsare: Alessandra Di Pisa, konstnär och universitetsadjunkt i visuell kommunikation och gestaltning vid Linköpings universitet. Har du frågor om kursen? Mejla oss på program@bonnierskonsthall.se.

Lunch är inkluderad i priset.

Priser

Ordinarie 380 kr
Medlem 342 kr

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.