Aktivering av Untitled (Entitled)

Lör 8 maj 202112:00 - 15:00

Du är välkommen att komma och gå medan aktiveringen av verket pågår. För din säkerhet och för att minska risken för smittspridning är antalet besökare begränsat. Vi ber dig ha överseende med att du kan behöva vänta en stund innan du får plats. Ingår i den vanliga utställningsentrén. Se fler datum i kalendern.

Vid ett antal utvalda tillfällen under utställningens gång kommer installationen Untitled (Entitled) att aktiveras av dansare, i form av en performance, koreograferad av Jacqueline Hoàng Nguyễn.

Med aktiveringen av verket vill Nguyễn utforska rörelsen i Newtons pendel, där kroppar synkroniseras och når ett tillfälligt momentum genom upprepning och mönster. Verket tog sin början när konstnären hade ett konstnärsresidens på SITE i Stockholm. Hon fick då möjlighet att rollsätta dansare, och kom i kontakt med Ama Kyei, Andrea Svensson, Mona Namér, och senare Gülbeden Kulbay. Gemensamt arbetade de med teman som kretsar kring stödstrukturer, omsorg, emotionellt arbete och synkronisering.

Musiken är komponerad i nära samarbete med Thunder Tillman och är uppbyggd av en serie stycken som fokuserar på ord, grammatik och språkliga egenarter. Till exempel utforskar ett av styckena begreppet tungvrickarramsa, det vill säga en fras som är utformad för att vara svår att formulera eller för att förbättra ens språkliga flyt. Här används meningen ”Je suis ce que je suis, et si je suis ce que je suis, qu’est-ce que je suis?”, som betyder: ”Jag är vad jag är, och om jag är vad jag är, vad är jag?” För fransktalande är ramsan en lekfull utmaning, samtidigt som den fångar kampen mellan språk och identitet.

Medverkar gör även Amanda Ferrada, stylist, Isak Nordell, tekniker, och Chris Lee, grafisk formgivare.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.