Onsdagsprogram: Modern i två delar (och ett appendix om rysningar)

Ons 23 feb18:00

Performativ läsning med Mara Lee Gerdén och Samuel Girma

Följ med på en performativ läsning i Lap-See Lams utställning Dreamers’ Quay, Dreamers’ Key tillsammans med författaren, poeten och professorn i konst, Mara Lee Gerdén och curatorn, aktivisten och skribenten, Samuel Girma. Till den omfattande katalogen som produceras i samband med utställningen har Lee Gerdén skrivit texten The Mother in Two Parts (and an Appendix on Shivers) om modersfiguren, metaforen och rysningen som redskap för att förstå sin historia. Med utgångspunkt från texten får du under kvällen ta del av en performativ läsning som förflyttar sig genom olika delar i utställningen och öppnar upp för en dialog till Lams verk. 

Mara Lee Gerdén (f. 1972) är poet, författare och professor i konst med inriktning på konstteori och konsthistoria. Hon har bland annat undervisat på Biskops Arnös författarskola, Konstfack, Konsthögskolan i Umeå samt på Akademin Valand där hon doktorerade i litterär gestaltning. Hon har också översatt den kanadensiska poeten Anne Carson. Efter att ha givit ut två diktsamlingar, Kom och Hennes vård, debuterade Lee Gerdén som romanförfattare på Albert Bonniers Förlag år 2007 med den internationellt uppmärksammade Ladies som 2011 följdes av den kritikerrosade Salome, för vilken hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris och Per Olov Enquists pris. 2014 publicerades Future Perfect, också hyllad av kritikerna, och 2018 Kärleken och hatet, för vilken hon tilldelades Gerard Bonniers lyrikpris.

Samuel Girma är en Stockhomsbaserad curator, aktivist och skribent. Han är medgrundare till det svart septaratistiska, anti-rasistiska och feministiska plattformen Black Queers Sweden.

Läsningen genomförs på svenska, med inslag av engelska. Entré till utställningen ingår i biljettpriset. Begränsat antal platser.

Bild 1: Mara Lee Gerdén. Foto: R. Thord
Bild 2: Samuel Girma

Priser

ORDINARIE 120 kr
STUDENT/PENSIONÄR 90 kr
MEDLEM Gratis

Biljettsläpp 2 februari. Biljettsläpp för medlemmar 26 januari.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.