Onsdagsprogram: Livespelning

Ons 23 mar18:00

Livespelning: Drömmarnas kaj

Välkommen på livespelning med Linus Hillborg och Marlena Salonen som komponerat musiken till Lap-See Lams nyproducerade verk Drömmarnas kaj (2022) i  hennes omfattande soloutställning. Verket tar betraktaren med på en tidsresa från Kina slott, vidare till Drakbåten och Ostindiska kompaniet. Under kvällen aktiveras verket genom att delar av musiken framförs live.

Inför förberedelse av livespelningen stänger vi tillfälligt Lap-See Lams utställning från kl. 16.30–18.00, onsdagen den 23 mars.

Stockholmsbaserade tonsättaren och musikern Linus Hillborg (f. 1989) är verksam inom flera fält, däribland elektronisk musik och EAM, filmmusik och diverse postpunkband. I sin praktik utforskar han ofta återbruk av teknologier, material och media. Första soloutgivningen Magelungsverket kom ut under 2021, en vidareutveckling av hans multimediala installation Orphan Works som byggdes med en övergiven datorspelsmotor, och han är snart aktuell på skiva igen med nyskriven musik genom bolaget XKatedral. Han är även med och driver skivetiketten Moloton.

Marlena Salonen (f. 1988) är en Stockholmsbaserad ljudkonstnär och musiker som tidigare samarbetat med Lap-See Lam för verket Phantom Banquet, till vilket hon gjorde musik och ljud. Under 2021 var hon aktuell med multikanalsverket Vävda brev till utställningen Boro på Östasiatiska Museet, och även albumet Tiny Portals. Hon har har tidigare givit ut flera skivor med experimentell elektronisk musik under olika alias och är även med och driver skivetiketten Moloton.

Entré till utställningen ingår i biljettpriset. Begränsat antal platser.

Bild: Linus Hillborg och Marlena Salonen. Foto: Axel Backman.

Priser

ORDINARIE 120 kr
STUDENT/PENSIONÄR 90 kr
MEDLEM Gratis

Biljettsläpp 2 februari. Biljettsläpp för medlemmar 26 januari.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.