Onsdagsprogram: All Of Our Body

Ons 9 okt 201918:00 - 19:30

Vad är en kropp? Idag, år 2019, lever vi en värld där människans sammansmältning med maskinen allt mer förverkligas, bland annat genom tekniska innovationer som tandlagningar, pacemakers och forskning inom artificiell intelligens. Men vad innebär det för hur vi ser på våra egna kroppar och andras? Var går gränsen mellan människa och maskin? Blir den gränsen viktigare eller alltmer irrelevant?

Att prata om kroppen är omöjligt utan att titta på tiden vi lever i idag. När Me too-rörelsen drog igång i Sverige 2017 aktualiserades frågan om makt i relation till kroppen. Vem har makt att titta på vem? Vad händer med kroppen när den blir betraktad? Samtidigt tvingar frågan om klimatet oss att titta på oss själva ur ett mer holistiskt perspektiv och därmed framträder även frågan om ansvaret för den gemensamma kroppen.

Denna onsdagskväll bjuder vi in till ett program där vi med hjälp av en panel från tre olika discipliner kommer att samtala kring olika frågeställningar om kroppen. Frågor utan givna svar och utmaningar utan givna lösningar, men som utforskas i gemensam reflektion.

Under kvällen framför även Anne Pajunen ett musikaliskt performanceverk i två akter, Music box II – The RE-turn. Ett stycke som kommenterar dagens informationsflöde, behovet att vara ständigt tillgänglig, samt sökandet efter den perfekta tillvaron och det ultimata receptet på framgång och ett evigt liv.

Samtalet hålls på engelska.

Medverkande:
Olga Cielemęcka, doktor i filosofi och forskare inom genus- och humanvetenskap.
Sam Ghazi, författare, aktuell med science fiction-romanen Teonauterna.
Anna Hoetjes, konstnär och medverkande i Kosmologiska pilar.
Caroline Elgh Klingborg, curator på Bonniers Konsthall.
Samtalet modereras av Pernilla Glaser RISE, Sveriges forskningsinstitut.
Anne Pajunen är tonsättare, sångerska, altviolinist och performancekonstnär.

Samtalet startar kl. 18:00 men från kl. 17:15 är det förhäng i Bistro BKH. Kl. 17:45 framför Anne Pajunen den första delen av sitt musikaliska performanceverk. Efter samtalet blir det även efterhäng som håller på fram till kl. 20:00.

Bild: Lee Bul, Cravings, 1989. Utomhusperformance. Bild från originaluppförandet. Bildrättigheter: Studio Lee Bul.

Priser

Ordinarie 100 kr
Pensionär / student 80 kr
Medlem Gratis

Entré till utställningen ingår i priset.
Begränsat antal platser.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.