Jubileumsfest – Bonniers Konsthall fyller 15 år

Ons 13 okt 202117:00 - 21:00

Välkommen på en jubileumsfest med performance, livekonsert och återblickar i konsthallens historia. Till kvällen har vi bjudit in tre konstnärer som tidigare ställt ut hos oss, Ylva Snöfrid, Ming Wong och Hans Berg, att framföra verk särskilt för jubileumskvällen.

PROGRAM

Kl. 17-21 Ylva Snöfrid gör en ny version av ritualen till verket Snöfrid and the Seeing Place, som var en del av Scenväxlingar 2010. I ritualen släcktes konsthallen ned och verket öppnades upp för marionettdockan Snöfrid. Publiken bjöds in att en och en beträda målningarna och att äta en tårta som innehöll Snöfrids själ. I denna omtagning av ritualen på målningarna kommer Ylva Snöfrid att bjuda på ett nytt bakverk och framkalla flera tider i verket samtidigt.

Kl. 17-21 Jag borde vara som du, en performance av Ming Wong. Verket tar avstamp i Ingmar Bergmans ikoniska film Persona. Inspirationen är Liv Ullmans karaktär Elisabet Vogler som smälter samman med Bibbi Anderssons karaktär Syster Alma. Du som besökare har själv möjlighet att transformeras till Liv Ullmans karaktär och på så sätt delta i verket.

Kl. 20-21 Kvällen avslutas med en stor livekonsert av Hans Berg. Han framför verket Fever Dreams, som består av musik och en tre-kanalig videoinstallation med animationer som kommer från utställningar som Berg gjort tillsammans med Nathalie Djurberg genom åren.

Vår nuvarande utställning med Lawrence Abu Hamdan håller öppet hela kvällen. Följ med på korta visningar av konsten kl. 18 och 19.

Bild: Hans Berg. Foto: Henrik Hellström.

Priser

Ordinarie 100 kr
Student 80 kr
Pensionär 80 kr
Medlem Gratis

Begränsat antal platser.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.