Filmvisning med introduktion

Ons 19 feb17:30 - 18:30

Vi uppmärksammar öppningsdagen för filminstallationen Kivalina, The Coming Storm med ett inledande av curator Caroline Elgh Klingborg som innan filmen sätter igång kommer att ge en introduktion till verket och berätta mer om idéerna bakom det.

Introduktion till filmen startar kl. 17:30.

Kivalina, The Coming Storm

Av: Cooking Sections, Andrea Bagnato, Helene Kazan och Hanna Meszaros-Martin

Längd: 36:36 min

Filmen Kivalina, The Coming Storm har sin bakgrund i ett forskningsprojekt som Cooking Sections, Andrea Bagnato, Helene Kazan och Hanna Meszaros-Martin genomförde på ön Kivalina utanför Alaskas nordvästra kust. De bjöds in för att i samarbete med lokalbefolkningen försöka hitta alternativa sätt att närma sig frågan om hur ön och de som bor där påverkas av klimatförändringarna. På senare år har den globala uppvärmningen fördröjt bildningen av havsis i området, vilket gjort att invånarna har varit hårt utsatta för stora havsstormar om höstarna. Filmen bygger på intervjuer med bosatta, miljöforskare och politiker. Tillsammans modellerar de fram en bild av Kivalina, dess historia och samtid, samt de utmaningar som ön står inför.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.