Bokrelease för Notes On Protesting

Lör 16 feb14:00

Välkommen på bokrelease! Bonniers Konsthall och förlaget Art & Theory presenterar stolt publikationen Notes On Protesting. Boken är resultatet av ett samarbete mellan konstnären Peter Liversidge (aktuell med utställningen Working Title II) och cirka 110 låg- och mellanstadielever från Farsta Grundskola och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta. Tillsammans har de skapat en performance i form av ett protesttåg som ägde rum på Bonniers Konsthall och i Farsta Centrum under januari 2019.

Boken Notes on Protesting innehåller dokumentation från barnens arbete och uppmärksammar rätten att göra sin röst hörd och makten i den kollektiva rösten. I olika workshops kring temat fick barnen själva bestämma vad de ville uttrycka och vad de eventuellt ville protestera mot. Tillsammans skapade de banderoller, plakat och protestsånger som förmedlar deras syn på sin omvärld.

Fri entré! Bokrelease för Notes on Protesting sker i Konsthallens butik. Ordinarie entré till utställningen.

Peter Liversidge, Notes on Protesting, Stockholm, 2018. Foto: Andrzej Markiewicz

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.