1597 sekunder

Tor 31 okt 201917:00 - 20:00

1597 sekunder är ett performativt rollspel av konstnären Arseny Zhilyaev och speldesignern och dramatikern Asya Volodina, där du som besökare har möjlighet att delta!

Som deltagare i rollspelet går du i träning hos Institutet för mästrande av tid, en organisation som verkar i en odefinierad framtid. Institutet arbetar målmedvetet för att universums alla skapelser ska uppnå odödlighet. Institutets adepter ska kunna kontrollera tiden som ett steg i att uppnå evigt liv, därför övar de i att t.ex. kunna backa tiden, accelerera eller bromsa den.

Institutet arbetar också för att decentralisera människans position som subjekt, något som är avgörande för evigt liv. För att göra det måste adepten acceptera att transformeras. Genom en serie övningar får du som deltar öva dig i att identifiera dig som en valfri sak. Ju bättre adepten blir på att se sig själv som ett föremål, desto lättare blir det för hen att hantera sin egen tidsoptimering.

Deltagarna kommer att arbeta med ett tidsintervall på 26 minuter (eller 1 597 sekunder) vilket motsvarar den ungefärliga tid som den mänskliga hjärnan förmår ägna sig åt intensiv aktivitet utan avbrott.

Vi bjuder på förfriskningar. På engelska.

Foto: Anton Donikov. Garage Museum of Contemporary Art. 2019.

 

Priser

Ordinarie 100 kr
Pensionär / student 80 kr
Medlem Gratis

Begränsat antal platser.
Biljettsläpp 21 augusti.
Biljettsläpp för medlemmar 14 augusti.

Bli medlem

Som medlem i Bonniers Konsthall får du en mängd fina medlemsförmåner, som exklusiva rabatter i butiken, samtidigt som du stöttar konsten.