@foundfacesproposal

Peter Liversidge FoundFaces
Peter Liversidge FoundFaces

Fenomenet att se bilder i till exempel molnformationer kallas ibland pareidoli och kan ses som ett försök att skapa mening i något till synes meningslöst. Nu har du chans att delta i ett konstprojekt och att hjälpa konstnären i hans undersökning av det psykologiska fenomenet. I förslaget Found Faces bjuder konstnären in alla som vill att skicka in bilder på ansikten de ser i sin vardag.

Ur förslaget:
Jag föreslår att de som önskar delta tar fotografier av ansikten som de ser i objekt och kompositioner där de befinner sig; hemma, på jobbet, på gatan, på tåget, vid havet och i bergen, på flygplanet eller varhelst de får syn på dem. Fotografierna kommer att sammanställas och visas som en del av utställningen. – Peter Liversidge

Vill du delta i projektet? Skicka in din bild till Instagram-kontot @foundfacesproposal via ett direkt meddelande (DM), eller maila den till: foundfacesproposal@bonnierskonsthall.se
Du kan också lägga upp bilden i sociala medier och hashtagga den med #foundfacesproposal (kräver att din profil är öppen).

Fotografiet kommer att presenteras i ett bildspel på Bonniers Konsthall under utställningsperioden. Bildspelet uppdateras varje måndag.