April, april!

Nyheten är från den 1 april 2017:


Ingen mera samtidskonst på BKH

Idag tillträder Magnus af Petersens som ny konsthallschef. Som del av detta kommer beskedet att Bonniers Konsthall inte längre ska ställa ut samtid i sina konstutställningar. Till sommaren kommer den första utställningen under den nya chefen istället göra en djupdykning i den svenska barocken och mer specifikt porträtt från perioden.

”2014 gjorde Nationalmuseet en utställning som kallades ”Barockt” – men var det inte just barockt att flera porträtt från perioden inte fick komma med. Bland annat finns det flera målningar som är jättelika skådespelaren Max von Sydow som nu får chansen att möta dagens ljus”, menar Magnus af Petersens.

Förhoppningen är att skådespelaren kommer att infinna sig på Bonniers Konsthall idag kl 01:04. Då får publiken möjlighet att själva se de stora likheterna mellan skådespelaren och porträtten.

Magnus af Petersens tillträder idag som ny chef för Bonniers Konsthall, men givetvis kommer konsthallen att fortsätta vara en plats för samtidskonst och samtiden, även under Magnus ledning. Just nu visar vi utställningen Lost in Space med Susan Philipsz. Vi håller öppet lördag och söndag 12-17 – alltid fri entré. Välkomna!

Porträttet på bilden är målad 1820 av Christoffer Wilhelm Eckersberg och föreställer Frederik VI av Danmark. Fotot är taget av Anna Danielsson/Nationalmuseum. Bilden är inte barock som texten antyder, utan snarare senromantisk. Om ni vill se barock och senromantik, rekommenderar vi Nationalmuseum.